Peter's Rondleidingen door Amsterdam

Wandeling door de Jordaan
Een van de meest bekende volksbuurten van ons land is De Jordaan. Een gebied vol ouderwetse verhalen, muzikale geschiedenis, gezellige kroegen, prachtige winkeltjes en monumentale panden. De Jordaanwandeling voert langs oude hofjes, de Noorderkerk en de Westerkerk, en het Johnny Jordaanplein. Historische gebeurtenissen als het palingoproer en de armoede hebben de wijk een bepalend gezicht gegeven. Er is onderweg volop tijd voor Jordanese gezelligheid. We houden tussendoor een kroegstop in één van de vele bruine cafés die in de Jordaan te vinden zijn.

Wandeling over de Wallen
Een wandeling langs schaarsgeklede dames en speciale theaters. Langs de bekendste plekken van het Amsterdamse Red Light District zoals de Bananenbar, de Oude Kerk, Casa Rosso, de roodste en smalste steeg van Amsterdam, Moulin Rouge, de Schreierstoren, de Bloedstraat, café the Old Sailor en Chinatown. Alles wat u altijd al hebt willen weten maar nooit durfde te vragen komt aan bod. We houden tussendoor een kroegstop in één van de vele bruine cafés die op de Wallenin te vinden zijn.

Wandeling door Oud Amsterdam
Een prachtige rondleiding door het schilderachtige hart van middeleeuws Amsterdam met de nadruk op historische gebeurtenissen en prachtige legendes. Ontdek de rijke geschiedenis en vele romantische uitzichten in de binnenkern van de stad. Het ontstaan van Amsterdam, de Gouden Eeuw, de monumentale gebouwen, pittoreske grachten, straten en ongekende bouwwerken. We houden tussendoor een kroegstop in één van de vele bruine cafés die in Oud Amsterdam te vinden zijn.

Alle rondleidingen duren minstens twee uur.